Oldalak

2014. 03. 17.

Michael Flatley meglepte Magyarországot

Fotó: machesterrocks.co.uk

Vasárnap ért véget a Lord of the Dance idei turnéjának magyarországi szakasza. Mindenhol hatalmas meglepetést okozott Michael Flatley fellépése. | Cikkem a Starity-n | 2014.03.13. |

A világ legnépszerűbb táncműsora, a Lord of the Dance márciusban újra hazánkba érkezett. A hatalmas kritikai és közönségsikert arató szuperprodukció 1996-os premierje óta sorra döntötte meg a világrekordokat, és a szórakoztatóipar történetének legnyereségesebb show-ja lett.

A Lord of the Dance-t legutóbb 2012-ben láthatta a magyar közönség; nagy sikert aratott annak ellenére, hogy maga Flatley már nem szerepelt benne.

A szupersztár elmondása szerint igencsak kedveli a magyar fővárost, több alkalommal is járt nálunk; először 2000. július 19-én lépett fel 60.000 ember előtt a Népstadionban (mostani nevén a Puskás Ferenc Stadionban), utoljára pedig 2005. július 9-én, amikor itt mutatta be új műsorát, a Celtic Tigert. Előbbi fellépését a Feet of Flames nevű turnéja egyik fénypontjának tartják világszerte.

Az 55 éves legenda, aki 1998-ban a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült leggyorsabb lábú táncosként az egy másodperc alatt leadott 35 cipőkoppintással, ma már nem turnézik, csak egy-egy felkérésnek mond igent; inkább rendezőként és koreográfusként tanítja az ifjú generációt a műsorai számára – ezért is volt nagy meglepetés a fináléban való fellépése.

A 20 év körüli táncosokból álló társulat tagjai között négy magyar fiatal is látható: Krén Andrea, Krén András, Papp Zoltán és Lukács Márton. A világsztár hivatalos weboldala szerint Andrea és Zoltán a produkcióban már főszereppel is büszkélkedhet.

Michael Flatley Sopronban március 4-én, Szombathelyen 5-én, 7-én Debrecenben, majd 8-án két alkalommal is Budapesten, a Papp László Sportarénában táncolta a főszerepet az utolsó számban. Az alábbi felvétel a szombathelyi Aréna Savaria sportcsarnokban készült:

1 megjegyzés: